Siste nytt

Årsmøtet 2021

Siste nytt

Vårt trofaste medlem Jan Birger Hogstad har avviklet hesteholdet og gitt bort alt hesteutstyret til GHL med ønske om at det skal være til nytte for medlemmer i laget, spesielt de yngre som har lyst til å begynne med travsport, men mangler utstyr. Vi har fått seletøy, beinbelegg, og div annet trav utstyr. I tillegg til hjelmer, dekkener o.l.. I tillegg har vi fått en vogn med stenger til å ha hest med bak. Kjempefin til innkjøring av unghest!


 Tusen takk Jan Birger!


Vi minner også våre medlemmer på at de må gi beskjed til styret dersom utstyr blir ødelagt eller det oppdages feil/mangler på anlegget eller utstyret. 


Alle vogner tilhørende GHL har klistermerke med Flekkefjord sparebank logoen, og det er kun disse som er disponible for medlemmer! Disse vognene skal ALLTID stå under tak! Hvis du tar dem ut så vær vennlig å sett de på plass igjen før du går. Medlemmer som trener fast må gjerne sette igjen sine vogner i oppselingsstallen men det er på eget ansvar. Vogner og utstyr skal ikke plasseres foran vasken/ hestedusjen! 


Ponnivognene er også disponible for medlemmer, men disse har vi plassert i overnattings stallen. Også disse skal stå under tak å må settes inn igjen etter bruk av boksen. 


Seletøy/travutstyr , sikkerhetsvester og hjelmer er låst inne i Egil bua. Ta kontakt med noen i styret hvis dere ønsker å låne noe av dette. Vi håper våre medlemmer har glede av å ta i bruk dette utstyret og samtidig hjelper oss å ta godt vare på det! 


- Styret GHL 

Siste nytt


Vi er så heldige å få besøk av Svein Tore Røynestad til ponnileiren.
Svein Tore er i dag rådgiver for opplæringskontoret for hest og hovslagerfaget.
Han har også vært Travtrener på Jarlsberg. Han vant blant annet Ulf Thoresens minneløp som kusk og trener i 2000, og som trener i 2002.
Svein Tore kommer til banen torsdag 5 august kl 14.00.
Du som er medlem i ghl er velkommen for å høre på , og stille spørsmål.


Styrets Årsberetning for året 2019.

 

Til Generalforsamlingen fredag 24 januar 2020 på Gyland skole.

 

Året som ligger bak oss har vert et år med mye aktivitet på anlegget både sportslig og også med en del nødvendig vedlikehold.

Sportslig.

 Her det vert stor aktivitet med trening, stevner, kurs i egen regi og også utleie av anlegget til Norsk rytterforbund som blant annet arrangerte uttak til VM i distansetitt her.

Vi arrangerte hestens dag på banen. Her må vi takke ponnigruppa for et godt gjennomført arrangement

Det samme gjelder den ukelange Ponni/ungdomsleiren som ponnigruppa har ansvar for. Her var det 28 deltakere som hadde en lærerik og innholdsrik uke.  Blant annet hadde ole Johansen satt av en dag hvor han delte dagen mellom teori og praktiske oppgaver med hest. Mange av våre voksne medlemmer stilte opp gjorde en stor innsats både dag og natt.

Vedlikehold og opprustning av anlegget.

Det er satt opp 8 luftegårder, gruset og dosserte rundbanen, foretatt renovering av klubbhus/Bua. Her ble gammelt EL anlegg byttet, Varmepumpe montert, panelt veggene og malt taket.

Styrearbeid.

Styret har hatt 8 møter og 62 saker er behandlet.

Hester til start.

Lagets medlemmer har i år hatt 6 hester til start på diverse travbaner i Norge og i Danmark.

Dette har resultert i 7 første 3 andre og 2 tredje plasser. Best av disse er Hans Anton Hellands hest Daily News med 3 første 1 andre og 2 tredje premier.

Handsome Hank som GHL har 10 % andel i har gjennomført et middels år med 1 første 3 andre og 9 øvrige premier. Med kr 108000 innkjørt.

Dugnader.

Som omtalt over har det blitt utført mye arbeid på anlegget i dette året, og mye av dette er utført på dugnad. Takk til dere som møtt og tatt del i dette arbeidet.

 

Sponsorer.

Vår hovedsponsor er Flekkefjord Sparebank. Vi takker for støtten og det gode samarbeid gjennom mange år.

En annen sponsor/ inntektskilde er Grasrotandelen fra Norsk Tipping. Dette er fine og nødvendige penger for laget. Vi vil takke alle som har valgt Gyland Hestesportslag som mottaker.

Medlemmer.

Medlemstallet i 2019 er126 som har betalt medlemskontingents for 2019.

Lokalkjøring.

Dato for vår lokalkjøring 2020 blir lørdag 1 august.

 

 

Styret.


 


Årsmøte

Årsmøte avholdes på Gyland Skole Fredag den 24 Januar 2020 kl 19.30

Vanlige årsmøtesaker. Saker som ønskes behandlet må være styret i hende senest 3uker før møtet avholdes.


Styret.


Hestens dag 2019

     

Hestens dag 2019 ble et meget vellykket arrangement! Vi var svært heldige med været, og det ble godt oppmøte av publikum! Vi hadde en flott fremvisning av Norske hesteraser, der speaker Nina Danielsen fortalte om hver enkelt rase sin historie og opprinnelse.

Så var det Show & Shine konkurranse! Etter forslag fra medlemmer hadde vi en uoffisiell utstilling for alle hest og ponniraser  der juryen ble valgt ut fra publikum og fikk i oppdrag å kåre den finest pyntede hesten. Vinnere i denne konkurransen ble Frøya Rødland med hesten Happy End!

I kostymeritt stilte deltagere opp i fantasifulle og flotte kostymer! Det var riddere, klovn, eventyrfigurer, cowboyer og indianer! Også her var det juryen fra publikum som kåret vinner, og det ble Klovnene Hanna Konsmo og hesten Nasse!

Hekkeløp har blitt meget populært blant deltagerne de siste årene. Dette er en risikofylt sport, og det er ofte ulikt nivå mellom hester og deltagere. Men for at alle skal få prøve, har vi satt opp disse løpene som "oppvisningsløp" der det gjelder å vise god kontroll og flotte sprang for publikum! Det ble trekning av hovedpremie i hvert av løpene, uavhengig av plassering. Vinnere av hver sin kraftfôrsekk fra felleskjøpet ble: Ida L. Dyrstad med Mira, Hanna Konsmo med Nasse, og Mathilde Årstad med Spirit!

Så var det klart for ponnitravløp! Det ble et jevnt og spennende travløp med shetlandsponnier. Ingrid Egeland Syvertsen Kjørte ponnien Bobby, Frøya L Rødland kjørte India, og Mariell Eiken kjørte Beauty. Det ble et spennende oppløp, der det var litt usikkerhet blant kuskene om hvor målstreken befant seg, men Ingrid og Bobby klarte å sikre seg Seieren!

Etter at publikum hadde kost seg med sjarmerende deltagere i ponniløpet, fikk de så sjansen til å prøve seg som travkusk med en stor varm eller kaldblodshest! Det var flere som ville prøve, både barn og voksne. vi håper det ga inspirasjon når de fikk holde tøylene selv, og fikk kjenne følelsen av ekte hestekrefter!

I kiosken hadde vi salg av lapper og lapskaus, brus, popcorn og div godteri! Alt av varm mat ble solgt ut og det var kø i kiosken nesten hele tiden! Det ble også satt opp en bruktbod i oppselings stallen der folk kunne ta med brukt hesteutstyr å selge.

Vi kan si oss fornøyde med en meget vellykket dag!

Tusen takk til dere alle i GHSL som har stilt opp for å gjøre dagen så perfekt som vi kunne ønske! Og spesielt takk til deltagerne og deres fantastiske hester! Vi gleder oss til neste år!   


Siste nytt fra styret Juni 2019

     

Det har i løpet av juni kommet inn et brev til styret, undertegnet 14 medlemmer i GHSL. Dette brevet har blitt besvart og tilbakesendt til avsenderen. For å redegjøre for de punktene som er relevante for alle medlemmer legger vi ut informasjon og vedtak gjort i etterkant av dette brevet her:

Punkt 1

- Ønske om å kvitte seg med gamle vogner, å kjøpe nye mer moderne og komfortable treningsvogner som medlemmer kan benytte.

Svar: Her har styret etter å forhørt seg med andre travlag  besluttet å avvikle utlån av vogner og sulkyer fremover. Klubbens vogner vil bli  lagt ut for salg. Dette gjelder ikke ponnivogner og roadcard til stor hest, da disse benyttes til GHSL kurs og arrangement.

Punkt 2

- Her blir det påpekt flere feil/mangler i oppselingsstallen som mange medlemmer benytter. Dette omfatter bla:

-Rot, ødelagt utstyr og private vogner opptar mye plass.

- Mangel på feiekost, greip, tut til vannslange og vannbøtter.

- Mangel på gummimatter i flere av båsene

-Løs stolpe

Styrets svar og vedtak:

Det er IKKE styret som har ansvar for å rydde etter medlemmer som bruker anlegget! Hver enkelt har ansvar for å rydde opp etter seg! Ta bort møkk, feie å kaste søppel å ta med seg ødelagt utstyr!

Når det gjelder klubbens vogner: se punkt 1. Alle ponnivogner og roadcarder blir flyttet og plassert i boks nr 12 nede i stallen. Private vogner fjernes, eller parkeres på baksiden av oppselingsbua. 

- Vi kjøpte en god del nye bøtter til både stall og oppselingsbua for noen år tilbake. Selv om vi satte på Flekkefjord sparebank klistermerke, så forsvant disse bøttene dessverre ganske fort.. Medlemmer glemmer seg bort og tar med seg bøttene hjem i farten.. Men vi ønsker selvfølgelig at medlemmene skal ha en godt tilrettelagt plass å sele på, det er derfor besluttet å anskaffe nye bøtter, tut til vannslange, nye feiekoster og greiper! Vi ordner også med å få gummimatter på plass i alle båsene!  


- Den løse stolpen er allerede på styrets agenda! På grunn av feilkonstruksjon har stolpene i oppselingsbua og stallen begynt å råtne nedenfra.. Det er derfor nødvendig med vedlikehold av disse fortløpende! Planen er å jekke opp stolpene, å få støpt fundament som bærer stolpene, sånn at de ikke råtner.

Punkt 3:

opplyse om å slutte å parkere på rettstrekket     

 
-Vi prøver å få satt opp skilt om parkeringsforbud på rettstrekket!  

Punkt 4

- Få organisert avtale om slodding og vanning av bane.

Styrets svar: Det blir vanskelig å "ansette" en mann som til enhver tid har mulighet til å stille opp på kort varsel hvis medlemmer ønsker å bruke banen. Men medlemmer som har fått opplæring kan slodde.   

Roald Klungland har overtatt jobben som baneansvarlig etter Alf O Nilsen, så hvis dere har spørsmål vedrørende forholdene på banen, kan dere ta kontakt med han på tlf: 911 32 786.

Punkt 5

- La medlemmer få være med på å bestemme å få innsyn i hva lagets midler skal brukes til.

styrets svar og vedtak:

 Vi har på ingen måte til hensikt å skjule hva lagets midler brukes til! I Årsrapporten som deles ut til alle som møter opp til årsmøtet får dere fullt innsyn i lagets balanse og økonomi , sammenlignet med de 3 siste årene. Tilskudd til stevner og arrangement som Leir, Hestens Dag, GGP, Kurs og samlinger søkes om på etterskudd, og blir utbetalt og ført  på neste års budsjett! 

Vi er åpne for forslag om arrangement, utbedringer av anlegg eller anskaffelse av nødvendig utstyr. Her Kan ALLE medlemmer komme med innspill, men det er viktig at dette gjøres på en ryddig måte, å sendes til styret på epost! Send inn ditt forslag, og legg igjen navn og telefonnr så vi kan ta kontakt!    

   http://www.gylandhestesportslag.com/52062979 

       

Punkt 6

Informere på hjemmesiden om arrangementer med rabatter og priser man har som medlem av travlaget.

Styrets svar og vedtak:

- Den som har ansvar for å oppdatere hjemmesiden skal prøve å bli bedre til å få med seg opplysninger om rabatter og fordeler, å informere om det her på hjemmesiden!

Punkt 7

Medlemmer ønsker innsyn i hva som skjedde med pengene ponnigruppa fikk tildelt til å bruke på kurs fra ungdomsrådet. Ponnigruppa fikk kun tildelt 3000,- av 11200,- Hva skjedde med resten?

Styrets svar og vedtak:

styret presiserer at disse pengene ble søkt om av en person i ponnigruppa`s  styre (utvalg), uten at styret, og flere personer i ponniutvalget var informert på forhånd. Da denne personen ba om å få disponere pengene til ridekurs, ble det informert om at hestesportslagets midler ikke kan brukes til formål som ikke er  rettet mot  travsporten og dens rekruttering. Det var derfor uaktuelt å disponere mer penger til sprang/dressurkurs.

I 2018 fikk ponnigruppa disponert kr 15.000 til oppgradering av samtlige ponnivogner! Disse var preget av slitasje og alderdom. Det ble derfor investert i nye seter, dekk og slanger og noen hjul til disse vognene som omfatter 2 roadcarder og 3 løpssulkyer til ponni.

Det ble også brukt i underkant av 20.000 til avvikling av leir. dette omfatter måltider og innkjøp av nødvendig utstyr for å avvikle en leir! Ingen av leirlederne tar seg betalt for å være tilstede verken dag eller natt. Alt er frivillig dugnadsarbeid fordi de syns det er gøy!

Det ble søkt om midler fra DNT i etterkant av leiren, og fikk innvilger kr 10.000, som selvfølgelig skal brukes til årets ponnileir! Denne leiren trekker til seg mange nye medlemmer, og det er en ypperlig måte å introdusere barn og unge for travsporten!

Punkt 8

Medlemmer ønsker innsyn i møtereferater å mulighet i  involvere seg mer, derfor ønsker de mer info om hva som blir tatt opp i styremøter.

Styrets svar og vedtak:

Alle møter som blir avholdt av styret blir loggført ,og det kan være ting i referatet som er konfidensielt på grunn av taushetsplikt.

Men etter tidligere ønsker, har vi lovet å legge ut all informasjon fra møtereferater som angår alle medlemmer. Dette ønsker vi selvfølgelig å imøtekomme, men det har gått litt tregt for den som administrerer hjemmesiden, og den som har oppgaven å føre referat (som blir skrevet med penn på møter) over på et dokument og sendt ut til resten av styret etter møtene..

Vi beklager dette, å forsøker å ta oss sammen i fremtiden sånn at medlemmer får info om det som tas opp i styremøter.

Punkt 9

Facebook! Medlemmer syns det er for mye "selvskryt" blant styremedlemmer om dugnad og egen innsats på bane og anlegg. Det stilles også spørsmål om oppgradering av klubbhus og om det var nødvendig å installere en varmepumpe.

Det er også ønske om at medlemmers prestasjoner både på, og utenfor travbanen burde få mer oppmerksomhet og "heies fram" i sosiale medier.

styrets svar og vedtak:

Facebook: Vi bemerker at den Facebook siden som kalles Gyland hestesportslag, ikke er opprettet eller administreres av noen i styret. Vi forsøker åfå  ordnet dette, og dersom det ordner seg vil enkel informasjon med henvisning til denne siden komme der.

All informasjon fra oss vil derfor legges ut på denne hjemmesiden!

Ang selvskryt: Vi presiserer at når vi deltar på dugnader, så er vi privatpersoner, på lik linje med alle andre medlemmer! Det er ikke "styret" som har ansvar for dugnader- men Alle som er medlem i GHSL! Og som de fleste andre lag og foreninger er det vanskelig å få nok folk til å stille opp på dugnad med oppgradering av anlegg eller klargjøring til arrangement... Heldigvis har vi mange aktive medlemmer som stiller opp når de har tid og mulighet. Det er selvfølgelig ingen plikt å stille, og det er forståelse for at jobb og familieliv må prioriteres først! Men vi ønsker å formidle til ALLE medlemmer, kanskje spesielt de aller yngste som har nevenyttige foreldre som ønsker å stille opp å ta et tak for laget! Og på dugnadene våre har vi det alltid gøy sammen! Vi tenner opp grillen, eller steller til noe snacks i bua, og hygger oss i pausen eller etter dugnaden. Så når vi publiserer bilder fra dugnaden, er det i beste hensikt for hele hestesportslaget å oppfordre alle medlemmer til å stille opp! Det er på dugnader vi får tid til å bli kjent med hverandre!

Ang mer oppmerksomhet og mer informasjon om medlemmers starter og prestasjoner.

- Som nevnt er det ikke GHSL styret som administrerer Facebook siden. Det er også mye arbeid å administrere å oppdatere hjemmesiden vår, og vanskelig å følge med på når våre medlemmer er ute å starter, og hva resultatene blir.. Men vi oppfordrer absolutt medlemmer til å selv skrive om, og publisere egne prestasjoner! Hvis dere ønsker vi skal kunngjøre noe her på hjemmesiden vår er det bare å sende en e post til Nina Rødland starweiler@hotmail.com så skal vi publisere det!

Ang bruk og  oppussing av bua og installasjon av varmepumpe.

- "Bua" er vårt felles klubbhus og samlingssted  ved møter og arrangementer. Den bar preg av alderdom, og etter ønske fra flere av medlemmene ble det vedtatt å pusse opp bua, og skifte ut gamle møbler. Det som har blitt gjort er: Sparkling, grunning og maling av tak. plating med ny ferdigmalt panel på veggene. Utskiftning av møbler ( alle møbler, ny komfyr og nytt kjøleskap er donert av medlemmer, og kostet ingenting).

- Varmepumpe. Ovnene i bua var svært gamle, og det var risikabelt å ha dem stående på hele døgnet. Løsningen ble at en av dem som har nøkler til bua, må kjøre innom banen å sette på ovnen på forhånd sånn at bua varmes opp før bruk. Det ble derfor diskutert og hentet inn pris på en varmepumpe inkl service og garanti. Vi fikk et meget gunstig tilbud på varmepumpen inkl installasjon, service og garantitid. Samtidig fikk vi overhalt alt det elektriske i bua, som viste seg å ha flere feil, av den samme elektrikeren. Det ble også skrudd opp nye lamper i taket. Til sammen med varmepumpen har kostnadene for å oppgradere bua kommet på i underkant av 25.000 kroner. Dette synes vi er verdt det, med tanke på at denne bua brukes flittig når vi har stevner og arrangement! Og siden vi har varmtvannstank og kjøleskap stående er det fornuftig å ha en varmepumpe som sørger for at vi kan styre og opprettholde temperaturen sånn at hvitevarer og mat ikke fryser i stykker på kalde dager.

Når det gjelder bruk av bua, så gjelder det ALLE! Under ponnileiren er dette kjøkkenet og "stuen" der vi samles til kveldshygge. Hvis medlemmer ønsker å holde medlemskvelder, samlinger osv.. kan de gjerne ta i bruk bua.  Men for å unngå at hvem som helst tar seg inn er det bestemt at kun personer i styret skal ha nøkkel. Men ta kontakt med en av oss, så ordner vi med at du/dere får låne nøkkelen! Det forventes at ordensreglene for bua overholdes, at den er rengjort og klar til neste som skal bruke den! 

 Vi håper dette er oppklarende svar og nyttig informasjon for våre medlemmer! Vi minner igjen på at dere må ta kontakt med en av oss via e post hvis det er noe dere har på hjertet!

Ellers så ønsker vi alle medlemmer og deres 4beinte en flott sommer!

-Styret, Gyland Hestesportslag den 25.06-2019


 

Hei alle medlemmer!

    

08.04-2019  

På denne siden vil det bli lagt ut informasjon fra styret, og oppdateringer om hva som skjer i Gyland Hestesportslag! Hvis det er noe dere lurer på, eller har noen ønsker eller forslag kan dere ta kontakt med noen i styret eller komitéer for ulike ansvarsområder.   

Kontaktpersoner finner dere under denne linken:

http://www.gylandhestesportslag.com/52062979


Mange kommer med gode forslag, ønsker at noe bør forbedres, eller vil  melde fra om eventuelle feil/ mangler ved anlegget. Men for de som sitter i styret er det vanskelig å huske på beskjeder som blir gitt verbalt- eller via det som skjer på sosiale medier. For å kunne håndtere alle ønsker og forslag som kommer inn, er det viktig at det foregår på en ryddig og ordentlig måte sånn at vi unngår eventuelle misforståelser eller uenighet om hva som er sagt og når!    

Derfor oppfordrer vi alle som måtte ha noe på hjertet om å skrive noen ord om hva det angår, og sender det inn på epost! Du trenger ikke skrive så mye, bare husk å legge igjen navn og telefonnr, så kan vi ta kontakt.

Og det vil bli lagt ut referat/ informasjon om saker som behandles. Derfor har vi opprettet denne linken nå, sånn at medlemmer også blir informert om det som blir tatt opp på styremøter og eventuelle vedtak.

Vi ønsker alle våre medlemmer og deres 4beinte en fin sommer!

- Styret, GHSL


   

 


Nyeste kommentarer

07.07 | 17:32

Flinke folk

06.07 | 15:10

All påmelding skjer på https://docs.google.com/forms/d/1rmtKZLm5WoTv_kYtW9XDU8S-x6Zl0fLsdKK_ckGrmwU/edit 🤠

06.07 | 15:06

Du må melde deg på til Cecilie Moi på messenger 🤠

06.07 | 15:05

Hei 😊 Det er fremdeles ledig, du må melde på til Cecilie Haugedal Moi på messenger 🤠