Informasjon og regler

Reglement for Lokalkjøring/ Hesteløp

 I trav og monteløp gjelder DNT`s løpsreglement, men siden dette ikke er rikstotoløp, kalles de lokaløp og krever ingen lisens eller godkjenning av hest/ kusk rytter. Men vi følger det samme reglementet når det gjelder aldersbestemmelser, utstyr og sikkerhet!
På Gyland Grand prix har vi også galoppløp, de kalles "spesialløp" (GGP Spesial)
På grunn av sikkerhetsvurdering og erfaring har vi satt en litt høyere aldersgrense på rytter for noen hesteraser, så før du melder deg på er det viktig at du leser punktene nedenfor!
Målet er at vi sammen skaper en heste-fest med fartsfylt spenning for publikum!
Men sikkerhet og dyrevelferd står i fokus sånn at både folk og hester får en flott dag!

For å delta i GGP gjelder følgende aldersgrenser, gjelder fra det året de fyller:

Trav og montéløp stor hest 15 år

Galoppløp stor hest 16 år 

Galoppløp for ponni har vi samme aldersgrense som i monté.

I alle ponniløp følger vi aldersbestemmelser fra DNT’s ponnitrav reglement. Ponniens høyde avgjør hvor gammel man må være for å kjøre den eller ri monté.. Ponniene deles inn i ulike kategorier: 

For kusk / rytter gjelder følgende aldersgrenser:
Trav Montè Ponnier i høyde til og med 110 cm 8 år til 15 år (trav) 8 år til 14 år (monte)
Ponnier i høyde til og med 110,1 cm 130 12 år til 21 år (trav)10 år til 18 år (monte) 
Ponnier i høyde 130.1 til 148 cm 12 til 21 år (trav)12 år til 21 år (monte) 

De som er under 8 år kan delta i ponnitravløp hvis de har en voksen og erfaren ved siden av seg i vogna! 

I ponnitravløp der alle startende har en registrert rekord, skal de handicappes ut fra gjennomsnittet av de 4 siste starter. Hvis rekorden varierer mye, så blir det gitt ekstra tillegg og må stå på en distanse 20, 40 eller 60 meter bak de som har en dårligere rekord. 

Ponnier som ikke er registrert som ponnitraver I DNT og ikke har rekord kan starte rekruttløp. Her brukes skjønnsmessig handicap, som betyr at ponniene handicappes etter skjønn. Det vil si at arrangørene avgjør om ponniene får litt ekstra tillegg i løpet, 

- Agder Travforbund betaler arrangøren kr 200 per startende ponni på hver lokalkjøring. Ponnier skal derfor ikke betale startkontingent i trav og montéløp, 

Ungdomsløp Agder Travforbund utbetaler pengepremier i rene ungdomsløp. Kravet er at det er minst fire starterklærte hester, og at samtlige kusker/ryttere er i alderen 15-23 år ( 

- Det er kun tillatt med 2 løp pr hest på løpsdagen. Sørg for at hesten er godt trent på forhånd, sånn at den klarer å gjennomføre et løp, Hvis den er dårlig forberedt, og opplever muskelstivhet og smerter, vil den av erfaring forbinde den type konkurranser med smerte og ubehag., 

- Hester/ ponnier som viser tegn til smerte, halthet, eller viser tegn på ubehag, eller oppfører seg uregjerlig på stevneområdet- kan løpsarrangør/ dommer nekte deltageren å starte med hesten, dersom det er enighet om at det er til dyrets beste å slippe anstrengelsen. 

- Alle kusker/ryttere skal ha hjelm og sikkerhetsvest.Ryttere må ha godkjente ridestøvler/sko og sikkerhetsstigbøyler.

-Det er ikke tillatt med pisk eller sporer i noen av hesteløpene. Overdreven driving av hesten/ponnien eller sjenering av andre konkurrenter kan føre til at ekvipasjen blir diskvalifisert.

-Galopp Det er tillatt med tre galopper (på inntil 100 meter). Fire galopper medfører disk, det samme gjelder målgalopp.

-Det er ikke lov gå inn på publikums området med hesten!

- All oppvarming skal foregå rett vei i banen (mot klokka). Det er satt av tid for oppvarming av hest og ponni i pausene. Info om dette finner du bak på løpsprogrammet.

- Husk å levere nummerdekken/vest i sekretæriatet før du drar! Vær vennlig å spyl av nummerdekkenet dersom det er skittent.

- Hvis du har fått tildelt boks for løpsdagen, må du rengjøre den før du reiser hjem! ( se egne regler for leie av boks)


 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

18.05 | 21:39
GHSL Årshjul har mottatt 1
17.11 | 09:46
Ponnigruppa har mottatt 11
10.09 | 23:13
Fotoalbum har mottatt 1
22.06 | 18:02
Forside har mottatt 32
Du liker denne siden