Informasjon og regler

Reglement for Gyland Grand Prix

 I trav og monteløp gjelder DNT`s løpsreglement,som står nedenfor i informasjon og felles regler. Galoppløp faller utenfor DNT`s reglement, men vi har fått tillatelse til å arrangere denne type løp. Disse løpene er under kategorien spesialløp, og reglene er de samme som gjelder i travløpene, men vi har satt 16 års aldersgrense i galopp løp for disse hesterasene : Travhester- både varm og kaldblods, fullblodshest, araberhest , varmblods ridehest og andre sportshester.

Montèløp varm og kaldblodstraver: 15 år.

I galoppløp for ponni har vi samme aldersbestemmelse som i ponnitrav reglementet. Fjordinger,dølahester og div andre tunge hesteraser går under kategorien ponni.

 Aldersbestemmelser i ponnitravet

 

                                                            Trav                  Monte  /galopp                                            

 

Ponnier i høyde til og med 110 cm        8 år til 15 år         8 år til 14 år

 

Ponnier i høyde 110.1 til 130 cm           10 til 21 år           10 til 18 år

 

Ponnier i høyde 130.1 til 148cm             12 til 21 år        12 til 21 år

 

-Deltagere under 8 år kan være med i ponniløp hvis det er med en voksen i vognaVinker

 

Andre regler:

-Det er ikke tillatt med pisk eller sporer i noen av hesteløpene. Overdreven driving av hesten/ponnien eller sjenering av andre konkurrenter kan føre til at ekvipasjen blir diskvalifisert.

- All oppvarming skal foregå rett vei i banen (mot klokka). Det er satt av tid for oppvarming av hest og ponni i pausene. Info om dette finner du bak på løpsprogrammet.

- Alle kusker/ryttere skal ha hjelm og sikkerhetsvest og sko med høy hæl.

- Det er ikke lov gå inn på publikums området med hesten!

- Husk å levere nummerdekken/vest i sekretæriatet før du drar! Vær vennlig å spyl av nummerdekkenet dersom det er skittent.

- Hvis du har fått tildelt boks for løpsdagen, må du rengjøre den før du reiser hjem! ( se egne regler for leie av boks)

 

INFORMASJON OG FELLES REGLER (Lokalkjøringer)

Lokalkjøringene avholdes etter DNTs løpsreglement. Dette kan leses i sin helhet på http://www.travsport.no/Sport/Reglement/.  Noen viktige punkter:

 

Aldersbestemmelser Travhester kan delta i lokalkjøringer ett år lenger enn i totoløp. Kaldblodshester: 2-16 år. Varmblodshester: 2-13 år. Ponnier: 3-18 år.

 

Kusker/ryttere I lokale travløp uten totalisatorspill er det ikke krav om lisens, og nedre aldersgrense for kjører/rytter av travhest er 15 år. Det kan i disse løp søkes om dispensasjon fra den øvre aldersgrense (70 år). Søknad skal sendes til det arrangerende lags styre, og i hvert enkelt tilfelle.

 

Galopp Det er tillatt med tre galopper (på inntil 100 meter). Fire galopper medfører disk, det samme gjelder målgalopp.

 

Montéløp Ryttere skal benytte sikkerhetsvest. Det er ingen vektbestemmelser for ryttere i lokalkjøringer.

 

Startfrekvens Det er tillatt å starte i to løp samme dag hvis arrangerende klubb godtar dette. Det er ikke tillatt å starte to dager etter hverandre (f.eks. lokalkjøring lørdag og totoløp søndag eller motsatt).

 

Utstyr Alt utstyr for kjører/rytter og travhest/ponni som skal benyttes i konkurranse eller i trening, skal ha blitt godkjent av DNT. Utfyllende liste over utstyr som enten er tillatt eller ikke er tillatt, offentliggjøres i egen utstyrsliste. Ansvarlig innmelder er ansvarlig for at travhesten/ponnien presenteres velstelt, og at seletøy og redskap forøvrig er i forsvarlig stand og tillatt i henhold til DNTs utstyrsliste under oppvarming til travløp og ved fremmøte til defilering.

 

Ponniløp På lokalkjøringer benyttes skjønnsmessig handikap. Snittet av rekord og de fire siste startene er utgangspunktet, men det kan gjøres skjønnsmessige unntak. Forbundssekretæren kan hjelpe til med å handikappe ponniløp.

 

Agder Travforbund betaler arrangøren kr 200 per startende ponni på hver lokalkjøring. Ponnier skal derfor ikke betale startkontingent.

 

I ponniløp skal det kun være registrerte ponnier og lisensierte kusker. Det oppfordres til å kjøre egne rekruttløp hvor ponni og/eller rytter ikke er godkjent. I rekruttløp skal det være lik premiering til alle.

 

Ungdomsløp Agder Travforbund utbetaler pengepremier i rene ungdomsløp. Kravet er at det er minst fire starterklærte hester, og at samtlige kusker/ryttere er i alderen 15-23 år (født 1988 eller senere). Premieskala kr 800-500-300-200-(200). Premier utbetales av arrangøren, som får beløpet refundert av forbundet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.11 | 09:46
Ponnigruppa har mottatt 11
10.09 | 23:13
Fotoalbum har mottatt 1
22.06 | 18:02
Forside har mottatt 32
26.08 | 15:50
Fotoalbum har mottatt 1
Du liker denne siden