Tidligere arrangementer i Gyland Hestesportslag

Hestens dag 2019

Hestens dag 2019 ble et meget vellykket arrangement! Vi var svært heldige med været, og det ble godt oppmøte av publikum! Vi hadde en flott fremvisning av Norske hesteraser, der speaker Nina Danielsen fortalte om hver enkelt rase sin historie og opprinnelse.

Så var det Show & Shine konkurranse! Etter forslag fra medlemmer hadde vi en uoffisiell utstilling for alle hest og ponniraser  der juryen ble valgt ut fra publikum og fikk i oppdrag å kåre den finest pyntede hesten. Vinnere i denne konkurransen ble Frøya Rødland med hesten Happy End!

I kostymeritt stilte deltagere opp i fantasifulle og flotte kostymer! Det var riddere, klovn, eventyrfigurer, cowboyer og indianer! Også her var det juryen fra publikum som kåret vinner, og det ble Klovnene Hanna Konsmo og hesten Nasse!

Hekkeløp har blitt meget populært blant deltagerne de siste årene. Dette er en risikofylt sport, og det er ofte ulikt nivå mellom hester og deltagere. Men for at alle skal få prøve, har vi satt opp disse løpene som "oppvisningsløp" der det gjelder å vise god kontroll og flotte sprang for publikum! Det ble trekning av hovedpremie i hvert av løpene, uavhengig av plassering. Vinnere av hver sin kraftfôrsekk fra felleskjøpet ble: Ida L. Dyrstad med Mira, Hanna Konsmo med Nasse, og Mathilde Årstad med Spirit!

Så var det klart for ponnitravløp! Det ble et jevnt og spennende travløp med shetlandsponnier. Ingrid Egeland Syvertsen Kjørte ponnien Bobby, Frøya L Rødland kjørte India, og Mariell Eiken kjørte Beauty. Det ble et spennende oppløp, der det var litt usikkerhet blant kuskene om hvor målstreken befant seg, men Ingrid og Bobby klarte å sikre seg Seieren!

Etter at publikum hadde kost seg med sjarmerende deltagere i ponniløpet, fikk de så sjansen til å prøve seg som travkusk med en stor varm eller kaldblodshest! Det var flere som ville prøve, både barn og voksne. vi håper det ga inspirasjon når de fikk holde tøylene selv, og fikk kjenne følelsen av ekte hestekrefter!

I kiosken hadde vi salg av lapper og lapskaus, brus, popcorn og div godteri! Alt av varm mat ble solgt ut og det var kø i kiosken nesten hele tiden! Det ble også satt opp en bruktbod i oppselings stallen der folk kunne ta med brukt hesteutstyr å selge.

Vi kan si oss fornøyde med en meget vellykket dag!

Tusen takk til dere alle i GHSL som har stilt opp for å gjøre dagen så perfekt som vi kunne ønske! Og spesielt takk til deltagerne og deres fantastiske hester! Vi gleder oss til neste år!

Andrea ma

Sigrid Klungland og kaldblodshoppa SjefsLotte

Helene Ekhom på varmblodshesten Hervey

Show & Shine konkurranse

Vinner av Show & Shine ble Frøya Rødland og Happy End! Her er de med publikummer og jurymedlem Leah Skjold som deler ut premien.

Hekkeløp!